Lesjöfors veren in uniek droomautoproject

Lesjöfors veren in uniek droomautoproject

07/03/2018 - 11:42

In Zweden werkt Pelle Soderstrom aan de realisatie van een uniek autoproject: de eerste en enigste rechte 16 cylinderblok motor. Om deze droom te verwezenlijken heeft hij de hulp van Lesjöfors ingeroepen.

Een automotor bouwen met een rechte 16 cylinderblok, en het geheel daarna hullen in een elegant chassis uit de jaren 30. Het leest als een groots opgezette marketingstunt van een autobouwer of een huzarenstukje voor een team van ingenieurs. Niets is echter minder waar want sinds 2012 werkt Pelle Söderström, een Zweedse autofanaat, in zijn eentje aan zijn grote droomproject.

Naar eigen zeggen werd hij geïnspireerd door een TV programma uit zijn jeugd: Herkules Jonsson, het verhaal over een jongen die de legendarische Hercules achterna gaat door een aantal onmogelijke opdrachten tot een goed einde te brengen. Het project kreeg dan ook de naam Herkules 1934.

En wat heb je nodig voor zo'n project?

Juist.

Veren.

En wie veren zegt in Zweden, komt automatisch bij Lesjöfors terecht.

"Nadat ik de specificaties (beschikbare ruimte en benodigde kracht) voor mijn veer had doorgegeven aan Lesjöfors, berekende zij al snel voor mij de perfecte veer" "De veren werden achteraf ook snel geleverd met materiaalcertificaten en testrapporten incluis"

Wanneer de auto klaar zal zijn weet Pelle niet "Ik heb geen schema, ik weet alleen dat hij op een dag 'af' zal zijn" "Ik wou iets unieks bouwen" "Misschien rijd ik er ooit mee aan de Middellandse Zee" "Dat is nog eens een pensioen om van te dromen"

Heeft uw droom ook veren nodig? Contacteer ons en wij helpen u graag verder :)

NV INEXAL
Uw veerkrachtige partner.
Berlaarsestraat 1
2500 LIER
+32 3 489 09 91

Lesjöfors veren in uniek droomautoproject
Lesjöfors veren in uniek droomautoproject
Lesjöfors veren in uniek droomautoproject