Lesjofors koopt Plymouth Spring

17/12/2021 - 15:49

Lesjöfors heeft Plymouth Spring Company, een Amerikaanse fabrikant van industriële veren, overgenomen. Lesjöfors zet hierbij een belangrijke nieuwe stap in de consolidatie van de industriële verenmarkt, en breidt zijn aanwezigheid op de Amerikaanse markt uit.

Plymouth is een fabrikant van op maat gemaakte metalen precisieveren, stempels en draadvormen, gevestigd in Bristol, Connecticut, VS. De onderneming heeft een gevestigde marktpositie, een gediversifieerd klantenbestand en langdurige klantenrelaties. Het klantenbestand bestaat uit meer dan 600 klanten uit diverse sectoren zoals de elektrotechniek, industrie, defensie en de automobielsector. Plymouth heeft 55 werknemers en genereert een omzet van ongeveer MUSD 12 per jaar met een gunstige winstmarge, en kan een indrukwekkende financiële staat van dienst voorleggen.

De voorzitter van Lesjöfors, Ola Tengroth, zegt het volgende: "Lesjöfors heeft de ontwikkeling van Plymouth in de loop der tijd gevolgd, en we zijn onder de indruk van de vooruitgang van het bedrijf. Met deze overname verstrekt Lesjöfors zijn Amerikaanse aanwezigheid op de verenmarkt, en wij zullen het bedrijf gebruiken als platform voor organische groei en verdere overnames in de regio. We kijken ernaar uit om samen met het managementteam, Plymouth Spring verder uit te bouwen en te ontwikkelen."

Plymouth's CEO, David Devoe, voegt toe: "Wij zijn blij deel te zijn geworden van de Lesjöforsgroep. De toegang tot het wereldwijde netwerk en het brede scala aan mogelijkheden van Lesjöfors zal ons ondersteunen bij het ontwikkelen van ons klantenbestand en nieuwe zakelijke kansen creëren."

Ook Beijer Alma's CEO, Henrik Perbeck, geeft commentaar op de transactie: "Met haar klantgerichte strategie en nauwe relaties met klanten past Plymouth perfect bij Lesjöfors en Beijer Alma's model voor waardetoevoegende overnames. De transactie sluit goed aan bij de ambitie van Lesjöfors om de leidende groep op het gebied van veren, draad en platte stripcomponenten op te bouwen, en ik ben enthousiast over de groeimogelijkheden die deze transactie in de VS kan betekenen."

Inexal NV
Official dealer Lesjöfors Springs
Vakenderveld 9.1
2500 Lier